Skip to main content

KIAD

Waar staat KIAD voor?

De term KIAD staat voor Kwaliteitsinstructie aanleg Drinkwater. Het is een persoonscertificering voor monteurs die drinkwaterleidingen aanleggen en ingrepen verrichten aan het drinkwaterdistributienet. Er word onderscheid gemaakt in 2 niveaus:

  • VPA (Vakbekwaam Persoon Aansluitingen).
  • AVP (Allround Vakbekwaam Persoon).

Voor wie is de KIAD opleiding?

De opleiding is bedoeld voor iedereen die aansluitingen, reparaties en meteropstellingen maken van drinkwaterleidingen. Het KIAD kwalificatieniveau VPA (Vakbekwaam Persoon Aansluitleidingen) is ingevoerd voor iedereen die werkzaamheden uitvoeren aan het drinkwaternet. Voor personeel dat alle handelingen verricht aan het drinkwaternet is een KIAD kwalificatieniveau AVP (Allround Vakbekwaam Persoon) vereist. Wilt u zich direct aanmelden of meer informatie ontvangen over de KIAD opleiding, laat dan uw gegevens achter in het formulier op deze pagina.

Welke vooropleidingen zijn vereist?

  • Hygiënisch werken aan drinkwater (CKB)
  • Veilig werken aan AC
  • Veilig werken langs de weg
  • VCA (Basis of VOL)
  • Vakopleiding Monteur GWW (of gelijkwaardig)

Bovenstaande opleidingen kunt u ook allemaal bij ons behalen en de opleidingen verlengen. In geval u de kwalificatie AVP wenst te behalen, dan is + 2 jaar aantoonbare werkervaring een vereisten. Kijk voor meer informatie op de website Stichting Wateropleidingen  wateropleidingen.nl en Connex bedrijfsopleidingen connex-bedrijfsopleidingen.nl.

Verloop KIAD opleiding

GOA Infra opleidingen werkt samen met Connex bedrijfsopleidingen voor de opleiding en examinering voor KIAD. Bij GOA Infra Opleidingen en Connex bedrijfsopleidingen kan men zich aanmelden voor de cursus en het aanvragen van zowel theorie-praktijkexamens. De aanvragen van de praktijkexamens gaan naar de Stichting Wateropleidingen.

De theorie examens kunnen vervolgens op twintig locaties in het land worden gevolgd en de praktijkexamens op drie locaties.

De praktijk- en theorie instructie van de KIAD wordt gefaciliteerd door Connex bedrijfsopleidingen in Bilthoven. GOA Infra Opleidingen heeft twee locaties, waar praktijkexamens kunnen worden afgenomen in Heerjansdam en Heerhugowaard. De praktijklocatie in Heerjansdam is goedgekeurd als examenlocatie en daar hebben de eerste praktijkexamens plaats gevonden. Heerhugowaard wordt op korte termijn door Stichting Wateropleidingen gekeurd, waarna ook hier de praktijkexamens kunnen worden afgenomen.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een KIAD opleiding? Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.

Meer informatie ontvangen of u direct inschrijven? Vul ons formulier in.