KIAD

GOA Infra opleidingen werkt samen met Connex bedrijfsopleidingen voor cursus en examinering voor KIAD. Bij GOA Infra Opleidingen en Connex bedrijfsopleidingen kan men zich aanmelden voor de cursus en het aanvragen van zowel theorie-praktijkexamens. De aanvragen van de praktijkexamens gaan naar de Stichting Wateropleidingen.

De theorie examens kunnen op twintig locaties in het land worden gevolgd en de praktijkexamens op drie locaties.

De praktijk- en theorie instructie van de KIAD wordt gefaciliteerd door Connex bedrijfsopleidingen in Bilthoven. GOA Infra Opleidingen heeft twee locaties, waar praktijkexamens kunnen worden afgenomen in Heerjansdam en Heerhugowaard. De praktijklocatie in Heerjansdam is goedgekeurd als examenlocatie en daar hebben de eerste praktijkexamens plaats gevonden. Heerhugowaard wordt op korte termijn door Stichting Wateropleidingen gekeurd, waarna ook hier de praktijkexamens kunnen worden afgenomen.

Vooralsnog worden er geen trainingen KIAD gegeven in Heerjansdam en Heerhugowaard.

Meer informatie ontvangen? Vul ons formulier in.

Wat is KIAD?

KIAD staat voor Kwaliteitsinstructie aanleg Drinkwater. Het is een persoonscertificering voor Waterleidingmonteurs. Er word onderscheid gemaakt in 2 niveaus:

  • VPA (Vakbekwaam Persoon Aansluitingen).
  • AVP (Allround Vakbekwaam Persoon).

Voor wie is de KIAD?:

Voor personeel dat alleen aansluitingen en meteropstellingen maakt is er het KIAD kwalificatieniveau VPA (Vakbekwaam Persoon Aansluitleidingen). Voor personeel dat alle handelingen verricht aan het drinkwaternet is een KIAD kwalificatieniveau AVP (Allround Vakbekwaam Persoon) vereist.

Welke Vooropleidingen heb je nodig?:

  • Hygiënisch werken aan drinkwater (CKB)
  • Veilig werken aan AC
  • Veilig werken langs de weg
  • VCA (Basis of VOL)
  • Vakopleiding Monteur GWW (of gelijkwaardig)

Deze kunt u ook allemaal bij ons behalen en verlengen! In geval u de kwalificatie AVP wenst te behalen: + 2 jaar aantoonbare werkervaring. Kijk voor meer informatie op de website  Stichting Wateropleidingen  wateropleidingen.nl en Connex bedrijfsopleidingen connex-bedrijfsopleidingen.nl