Skip to main content

Opleiding Eerste monteur Gas Water Warmte

BBL niveau 3 opleiding Eerste monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie (GWWaD)

Een Eerste Monteur Gas Water Warmte (GWWaD) verzorgt voor iedereen de basisvoorzieningen in het distributienetwerk (ondergrondse infra) van gas, water en warmte. Als Eerste Monteur GWWaD verricht je belangrijk en afwisselend werk; je zorgt dat er gekookt en gedoucht kan worden, dat er water uit de kraan komt en dat het binnen lekker warm of juist koel is. Een Eerste Monteur GWWaD kan het werk zelfstandig organiseren en uitvoeren en leidinggeven aan collega’s. (Eerste) Monteurs GWWaD zijn hard nodig, dus je kunt zeker zijn van een baan wanneer je voor dit beroep kiest. 

Een eerste monteur gas water warmte (GWWaD):

  • graaft sleuven en werkputten, legt en onderhoudt leidingen voor gas, (drink)water of warmte;
  • maakt verbindingen en aansluitingen naar woningen/gebouwen;
  • plaatst en vervangt onderdelen van nieuwe en bestaande leidingen, zoals afsluiters, drukregelaars en brandkranen;
  • lokaliseert, analyseert en verhelpt eventuele storingen;
  • verdeelt de werkzaamheden in een ploeg en geeft instructies;
  • begeleidt collega’s bij de uitvoering.

Inhoud opleiding eerste monteur gas water warmte

Zodra je bent aangenomen bij GOA Infra Opleidingen, ga je vier dagen aan het werk bij een aannemingsbedrijf, een waterbedrijf of een ander erkend leerbedrijf in de branche. Ook start je meteen met de opleiding Eerste Monteur Gas Water Warmte en ga je één dag naar school bij een ROC in je regio. De opleiding wordt verzorgd in Schiedam (Heerjansdam), Heerhugowaard, Nieuwleusen en Eindhoven. De opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Meer informatie over de inhoud van deze opleiding vind je in de opleidingsgids. De opleiding duurt, afhankelijk van je studietempo, 12 tot 36 maanden en er wordt gebruikgemaakt van het lesmateriaal van stichting BLEI. Als je doorstroomt met een diploma van de opleiding Monteur Gas Water Warmte niveau 2, dan is het mogelijk om de opleiding in 6 maanden af te ronden.

Toelating

Bij voorkeur heb je in ieder geval een:

  • vmbo-diploma
  • mbo-diploma niveau 2 (Monteur GWWaD)

Iets voor jou?

Spreekt het bovenstaande je aan? Kan je netjes en verantwoordelijk werken, ben je klantvriendelijk, houd je van afwisselend werk én ben je graag buiten (ook bij minder mooi weer) en op steeds andere locaties? Dan past de opleiding Eerste Monteur Gas Water Warmte bij jouw! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de opleidingen Gas Water en Warmte. 

Wil jij starten met het BBL traject, maar heb je nog geen passende functie gevonden voor het BBL traject tot “Eerste Monteur Gas Water en Warmte”? Bekijk dan alle openstaande functies bij de door ons goedgekeurde leerbedrijven en solliciteer!

Klik hier voor meer informatie
Goa Infraopleidingen Opleidingen Gas, Water en Warmte

Wil je meer informatie, vul dan je gegevens in.