Skip to main content

Opleiding monteur Gas Water Warmte

BBL niveau 2 opleiding monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie (GWWaD)

Een monteur GWWaD verzorgt voor iedereen de basisvoorzieningen in het distributienetwerk (ondergrondse infra) van gas, water en warmte. Dat betekent dat je als monteur GWWaD belangrijk en afwisselend werk doet; je zorgt ervoor dat er altijd water uit de kraan komt, gekookt en gedoucht kan worden en dat het binnen lekker warm of juist koel is. Monteurs GWWaD zijn hard nodig! Kies jij voor de opleiding Monteur Gas Water Warmte, dan ben je verzekerd van een baan!

Wat leer je binnen de opleiding monteur Gas Water Warmte?

Een monteur GWWaD is verantwoordelijk voor onderstaande taken, die uiteraard ook aan bod komen tijdens de opleiding Monteur Gas Water Warmte. 

  • graaft sleuven en werkputten, legt en onderhoudt leidingen voor gas, (drink)water of  warmte;
  • maakt verbindingen en aansluitingen naar woningen/gebouwen;
  • plaatst en vervangt onderdelen van nieuwe en bestaande leidingen, zoals afsluiters, drukregelaars en brandkranen; 
  • controleert op lekkages en verhelpt eventuele storingen.

Inhoud opleiding monteur Gas Water Warmte

Zodra je bent aangenomen bij GOA voor de opleiding Monteur Gas Water Warmte, ga je vier dagen per week aan het werk bij een aannemingsbedrijf of een ander erkend leerbedrijf in de branche. Ook ga je één dag naar school bij een ROC in je regio. De opleiding start in september en februari, maar kan in overleg met het ROC eventueel op een ander moment starten. De opleiding Monteur Gas Water Warmte wordt verzorgd in Schiedam (Heerjansdam), Heerhugowaard, Nieuwleusen en Eindhoven.

De opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding Monteur Gas Water Warmte vind je in de opleidingsgids. De opleiding duurt, afhankelijk van je inzet, 9 tot 24 maanden en er wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van BLEI.

Toelating

Bij voorkeur heb je in ieder geval een:

  • vmbo diploma
  • mbo-diploma niveau 1

Eerste monteur GWWaD

Nadat je het diploma voor de opleiding Monteur Gas Water Warmte (monteur GWW) hebt behaald, kun je ervoor kiezen om verder te leren voor Eerste monteur GWWaD, niveau 3. De duur van de opleiding Eerste monteur Gas Water Warmte is 6 tot 12 maanden; je kunt bij GOA Infra opleidingen dus in 1,5 à 2 jaar je diploma voor niveau 2 en niveau 3 behalen.

Iets voor jou?

Spreekt het bovenstaande je aan? Kan je netjes en verantwoordelijk werken, ben je klantvriendelijk, houd je van afwisselend werk én ben je graag buiten (ook bij minder mooi weer en steeds op andere locaties)? Dan is de opleiding Monteur Gas Water Warmte echt iets voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de opleidingen Gas Water en Warmte. 

Ben jij nog op zoek naar een mooie uitdagend leerbedrijf met doorgroeimogelijkheden? Bekijk dan alle openstaande functies bij de bij ons aangesloten leerbedrijven en solliciteer direct!

Klik hier voor meer informatie
Goa Infraopleidingen Opleidingen Gas, Water en Warmte

Wil je meer informatie, vul dan je gegevens in.