Skip to main content

Opleiding monteur laagspanningsdistributie

BBL opleiding niveau 2 monteur Laagspanningsdistributie (Monteur elektrotechniek)

Een monteur laagspanningsdistributie (Ls) verzorgt voor iedereen de basisvoorzieningen in het elektriciteitsnetwerk (infra-/elektrotechniek), in onze huizen, op straat en op het werk.
Dat betekent dat je als monteur Elektrotechniek (Ls) belangrijk en afwisselend werk doet; je zorgt ervoor dat binnen en op straat het licht aan kan, dat elektrische apparaten en auto’s kunnen worden gebruikt en opgeladen, dat de stoplichten het doen of je werkt bijvoorbeeld mee aan de aanleg van zonnepaneelparken. Monteurs elektrotechniek (laagspanningsdistributie) zijn hard nodig. Kies je voor de monteur laagspanningsdistributie opleiding, dan kies je voor een opleiding met baanzekerheid!

Wat leer je binnen deze opleiding monteur laagspanningsdistributie?

Een monteur Elektrotechniek (LS) is verantwoordelijk voor onderstaande taken, die uiteraard ook aan bod komen tijdens de opleiding monteur Elektrotechniek (LS):

  • graaft sleuven en werkputten, legt en monteert hoofdkabels en netwerken voor de verspreiding van elektriciteit;
  • maakt verbindingen en aansluitingen naar woningen/gebouwen;
  • controleert, test en onderhoudt elektriciteitsnetwerken;
  • verhelpt storingen.

Inhoud monteur Elektrotechniek opleiding

Zodra je bent aangenomen bij GOA Infra opleidingen, ga je vier dagen per week aan het werk bij een aannemingsbedrijf of een ander erkend leerbedrijf in de branche.

Ook ga je één dag naar school bij het ROC in Nieuwleusen of Nieuwegein. De opleiding start in september en februari, maar kan in overleg met het ROC eventueel op een ander moment starten. 

Deze opleiding monteur laagspanningsdistributie bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je in de opleidingsgids. De opleiding monteur Elektrotechniek (LS) duurt, afhankelijk van je studietempo, 12 tot 24 maanden en er wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van BLEI.

Toelating opleiding monteur elektrotechniek (Ls)

Bij voorkeur heb je in ieder geval een:

  • vmbo-diploma
  • mbo-diploma niveau 1

Eerste monteur laagspanningsdistibutie (Elektrotechniek LS)

Nadat je het diploma hebt behaald voor de monteur laagspanningsdistributie (elektrotechniek LS) opleiding, kun je ervoor kiezen om verder te leren voor eerste monteur elektrotechniek (Ls), niveau 3 of Eerste monteur Elektrotechniek (Middenspanningsdistributie, Ms), niveau 3. De duur van deze opleidingen is 8 tot 18 maanden; je kunt bij GOA dus in anderhalf tot 2 jaar je diploma voor niveau 2 en niveau 3 behalen. Ook kan je ervoor kiezen om combi-monteur te worden door verder te gaan met de opleiding monteur Gas Water Warmte niveau 2 of opleiding Eerste monteur Gas Water Warmte niveau 3.

Monteur Elektrotechniek (Ls) iets voor jou?

Spreekt het bovenstaande je aan? Kan je netjes en verantwoordelijk werken, ben je klantvriendelijk, houd je van afwisselend werk én ben je graag buiten (ook bij minder mooi weer) op steeds andere locaties? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over deze monteur laagspanningsdistributie opleiding of onze andere opleidingen elektrotechniek. 

Ben je nog op zoek naar een uitdagende functie, die perfect past bij de opleiding tot monteur laagspanningsdistributie? Bekijk dan alle openstaande vacatures van onze leerbedrijven.

Klik hier voor meer informatie
Goa Infraopleidingen elektra
bbl-opleiding elektrotechniek

Wil je meer informatie, vul dan je gegevens in.