Skip to main content

Opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek

BBL niveau 3 opleiding Eerste monteur Elektrotechniek Laagspanningsdistributie (LS)

Een eerste monteur elektrotechniek (LS) verzorgt voor iedereen de basisvoorzieningen in het elektriciteitsnetwerk (infra-/elektrotechniek), in onze huizen, op straat en op het werk. Dat betekent dat je als eerste monteur elektrotechniek (LS) belangrijk en afwisselend werk doet; je zorgt ervoor dat binnen en op straat het licht aan kan, dat elektrische apparaten en auto’s kunnen worden gebruikt en opgeladen, dat de stoplichten het doen of je werkt bijvoorbeeld mee aan de aanleg van zonnepaneelparken. Als eerste monteur elektrotechniek (LS) kan je het werk zelfstandig organiseren en uitvoeren en leidinggeven aan collega’s. Wanneer jij kiest voor de opleiding eerste monteur elektrotechniek, ben je verzekerd van een baan. (Eerste) monteurs elektrotechniek (LS) zijn namelijk hard nodig.

Een eerste monteur elektrotechniek (LS):

  • Graaft sleuven en werkputten, legt en monteert hoofdkabels en netwerken voor de verspreiding van elektriciteit;
  • Maakt verbindingen en aansluitingen naar woningen/gebouwen;
  • Controleert, test en onderhoudt elektriciteitsnetwerken;
  • Verhelpt storingen;
  • Werkt zelfstandig of verdeelt de werkzaamheden in een ploeg en geeft instructies;
  • Begeleidt collega’s bij de uitvoering.

Inhoud opleiding eerste monteur elektrotechniek (LS)

Zodra je bent aangenomen bij GOA Infra opleidingen, ga je vier dagen per week aan het werk bij een aannemingsbedrijf of bij een ander erkend leerbedrijf in de branche. Ook ga je één dag naar school bij het ROC in Nieuwleusen of Nieuwegein. De opleiding eerste monteur elektrotechniek start in september en februari, maar kan in overleg met het ROC eventueel op een ander moment starten. De opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je in de opleidingsgids. De opleiding eerste monteur elektrotechniek duurt, afhankelijk van je studietempo, 12 tot 36 maanden en er wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van BLEI (stichtingblei.nl). Als je doorstroomt met een diploma van de opleiding monteur elektrotechniek (laagspanningsdistributie) niveau 2, dan is het mogelijk om de opleiding in 8 tot 12 maanden af te ronden.

Toelating

Wil jij je aanmelden voor de opleiding eerste monteur elektrotechniek? Dan heb jij bij voorkeur een:

Iets voor jou?

Spreekt het bovenstaande je aan? Kan je netjes en verantwoordelijk werken, ben je klantvriendelijk, houd je van afwisselend werk én ben je graag buiten (ook bij minder mooi weer) op steeds andere locaties? Dan past de opleiding eerste monteur elektrotechniek (LS) zeker bij jou! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingen elektrotechniek.

Naast de opleiding tot monteur elektrotechniek (LS), bieden we ook de opleiding aan tot eerste monteur middenspanningsdistributie.

Ben je nog op zoek naar een leerbedrijf voor het BBL traject? Bekijk dan de openstaande vacatures bij onze leerbedrijven.

Klik hier voor meer informatie
Goa Infraopleidingen elektra

Wil je meer informatie, vul dan je gegevens in.