Skip to main content

Opleiding eerste monteur middenspanningsdistributie

BBL niveau 3 opleiding eerste monteur elektrotechniek middenspanningsdistributie (MS)

Eerste monteur middenspanningsdistributie (MS) verzorgt voor iedereen de basisvoorzieningen in het elektriciteitsnetwerk (infra-/elektrotechniek), op het werk, op straat en in onze huizen. Een eerste monteur middenspanningsdistributie (MS) doet dus belangrijk en afwisselend werk. Het takenpakket bestaat onder andere uit; zorgen voor de overgang (middenspanning) van de hoogspanning van de energiecentrale naar de laagspanning van stopcontacten en elektrische aansluitingen in en om het huis, zodat binnen en op straat het licht aan kan, dat elektrische apparaten en auto’s kunnen worden gebruikt en opgeladen en dat de stoplichten het doen. Als eerste monteur middenspanningsdistributie (MS) kan je het werk zelfstandig organiseren en uitvoeren en leidinggeven aan collega’s. Monteurs in de elektrotechniek en dus ook eerste monteurs middenspanningsdistributie (MS) zijn hard nodig, dus je kunt zeker zijn van een baan! 

Een eerste monteur middenspanningsdistributie (MS):

  • Graaft sleuven en werkputten, legt en monteert distributienetwerken voor de distributie van elektriciteit;
  • Maakt distributienetwerken gebruiksklaar;
  • Controleert, test en onderhoudt distributienetwerken;
  • Verhelpt storingen;
  • Werkt zelfstandig of verdeelt de werkzaamheden in een ploeg en geeft instructies;
  • Begeleidt collega’s bij de uitvoering.

Inhoud opleiding eerste monteur middenspanningsdistributie (MS)

Zodra je bent aangenomen bij GOA Infra opleidingen, ga je vier dagen per week aan het werk bij een aannemingsbedrijf of een ander erkend leerbedrijf in de branche. Ook ga je één dag naar school bij het ROC in Nieuwegein. De opleiding start in september en februari, maar kan in overleg met het ROC eventueel op een ander moment starten. De opleiding eerste monteur middenspanningsdistributie (MS) bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je in de opleidingsgids. De opleiding duurt, afhankelijk van je studietempo, 12 tot 36 maanden en er wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van BLEI (stichtingblei.nl). Als je doorstroomt met een diploma van de opleiding Monteur Elektrotechniek (Laagspanningsdistributie) niveau 2, dan is het mogelijk om de opleiding in 12 maanden af te ronden. Als je de opleiding doet nadat je een diploma Eerste monteur LS niveau 3 hebt behaald, dan is het mogelijk om de opleiding in 6 maanden af te ronden. 

Toelating

Benieuwd naar de toelatingseisen voor de opleiding Eerste monteur Middenspanningsdistributie (MS)? Bij voorkeur heb jij een: 

  • vmbo-diploma 
  • mbo-diploma niveau 2 Monteur Elektrotechniek (LS/MS)

Iets voor jou?

Denk jij “de opleiding Eerste monteur Middenspanningsdistributie (MS) zou wel wat voor mij kunnen zijn”? Kan je netjes en verantwoordelijk werken, ben je klantvriendelijk, houd je van afwisselend werk én ben je graag buiten (ook bij minder mooi weer) op steeds andere locaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Of neem een kijkje bij onze andere opleidingen Elektrotechniek.

Heb jij plannen om bij ons de opleiding te gaan volgen maar heb je nog geen leerbedrijf gevonden? Bekijk hier dan alle functies tot leerling monteur en solliciteer direct via de website!

Klik hier voor meer informatie
Goa Infraopleidingen elektra
opleiding elektrotechniek volwassenen

Wil je meer informatie, vul dan je gegevens in.