Skip to main content

MBO-3-opleiding elektrotechniek

Ben jij op zoek naar een MBO-3-opleiding in de elektrotechniek? Bij GOA infra opleidingen ben je aan het juiste adres. Met onze opleidingen op MBO-niveau 3 maak jij een fantastische start in je carrière in de elektrotechniek. Kies je voor de opleiding tot eerste monteur laagspanningsdistributie of voor de opleiding tot eerste monteur middenspanningsdistributie?

Laagspanning of middenspanning?

Als monteur in de elektrotechniek ben je zo goed als zeker van een baan, of je nu voor de MBO-3-opleiding tot laagspanningsmonteur of tot middenspanningsmonteur kiest. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee opleidingen?

Eerste monteur laagspanningsdistributie

Als eerste monteur laagspanningsdistributie verzorg je de basisvoorzieningen in het elektriciteitsnetwerk. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen thuis elektriciteit hebben, dat de straatverlichting werkt en dat de energie van een zonnepark naar het elektriciteitsnet getransporteerd kan worden.

Als eerste monteur laagspanningsdistributie leg en monteer je hoofdkabels, maak je verbindingen een aansluitingen naar woningen en kantoorgebouwen, controleer, test en onderhoud je elektriciteitsnetwerken en verhelp je storingen. Je bent in staat om zelfstandig te werken en om werkzaamheden te verdelen in een ploeg, je geeft instructies en begeleidt collega’s bij de uitvoering van werkzaamheden.

Eerste monteur middenspanningsdistributie

Als eerste monteur middenspanningsdistributie voer je dezelfde werkzaamheden uit als een eerste monteur laagspanningsdistributie. Daarnaast mag je als monteur middenspanningsdistributie ook werken aan de overgang van de hoogspanning van de elektriciteitscentrale naar de laagspanning van de stopcontacten en elektrische aansluitingen in en om het huis.

BBL-opleidingen

Alle MBO-3-opleidingen elektrotechniek van GOA infra opleidingen zijn BBL-opleidingen. Een BBL-opleiding is een opleiding waarin je leren en werken combineert. Voor de MBO-3-opleidingen van GOA geldt dat je vier dagen in de week werkt bij een gecertificeerd leerbedrijf in de elektrotechniek. Hier leer je de kneepjes van het vak in de praktijk. De vijfde dag volg je lessen bij een van de werkplaatsen van GOA. Dankzij deze combinatie van werken en leren, wordt je tot in de puntjes voorbereid op een succesvolle carrière in de elektrotechniek.

Aan de slag

Heb jij interesse in het volgen van een van de MBO-3-opleidingen elektrotechniek van GOA? Kijk dan snel bij onze openstaande vacatures. Hier zie je in één oogopslag bij welke leerbedrijven in jouw regio je terecht kan. Wil je eerst meer informatie over onze MBO-3-opleidingen? Neem dan contact met ons op.